Ben erdemden başka zenginlik tanımıyorum. ( İbn-i Sina )

4 Mayıs 2010 Salı

HANGİ MEYVENİN KABUĞU NELERE İYİ GELİYOR?


Hangi meyvenin kabuğu nelere iyi geliyor?

Meyvelerin kabukları tam birer vitamin deposu. Eğer Elma kabuğunun, portakal kabuğunun, ayva kabuğunun faydalarını bilseydiniz onları soyarak yemeden önce bir kez daha düşünürdünüz


Elma kabuğu: İçindeki potasyum ve yüksek orandaki lif sindirim sistemine yardımcı oluyor. Uzmanlar özellikle kabızlığa karşı elmanın kabuğuyla yenmesini öneriyor. Düzenli yenilen elma, kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterol oranını 4 kat artırıyor. Ayrıca kabuklu yenilen elma dişlerin temizlenmesine yardımcı olup, diş minelerine masaj yapıyor ve diş etlerinin bağ dokularını sıklaştırıyor.

Kızılcık kabuğu: Kızılcığın kabuğu ateş düşürücü ve güçlü bir ishal kesicidir. İdrar yolu enfeksiyonu geçiren bayanların bu sorununa yardımcı oluyor. İdrardaki asit miktarını artırıyor, böbrek taşlarının tedavisinde kullanılıyor ve idrardaki ağır kokuları gideriyor.

Nar kabuğu: Nar kabuğu bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsakların parazitlerden temizlenmesine yardımcı oluyor.

Limon kabuğu: C vitamini açısından oldukça zengin olan limonun kabuğu etli kısmından daha faydalı. Limonun kabuğunda bulunan d-limonene adlı madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşürüyor. Sinir sistemini rahatlatan limon kabuğu aynı zamanda bakterileri öldürüp, kalbi rahatlatıyor. Yapılan araştırmalarda kadınlarda yumurtalık kanseri riskini da azalttığı ortaya çıkmış.

Portakal kabuğu: Portakalın kabuğu selülitlerin giderilmesine önemli ölçüde yardımcı oluyor. Vücuttaki sarkma ve kırışma problemlerinin giderilmesinde kullanılıyor. UV ışınlarının bir numaralı düşmanı, bu yüzden kozmetik sanayiinde sıklıkla kullanılıyor.

Salatalık kabuğu: İçeriğinde neredeyse hiç kalori bulunmayan salatalığın kabuğu kırışıklığı önlüyor ve doğal bir cilt bakım ürünü oluyor.

Patates kabuğu: Kabuğu soyularak pişirilen patates yüzde 25 oranında c vitamini kaybediyor. Bunun için patatesin kabuğunu soymak yerine bıçak ile kazıyarak, temizleyerek yemek daha büyük yarar sağlıyor.

Ayva kabuğu : İdrar yolu iltihaplarını gideriyor, iştah açıyor, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştiriyor.

Patlıcan kabuğu: Patlıcan kabuğunun içeriğinde bol miktarda beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen antioksidanlar bulunuyor. İçindeki potasyum sayesinde de bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve lif bulunuyor.

Domates kabuğu: Domatesin kabuğuna kırmızı rengi veren "Lypocene" maddesi kısa sürede kolesterolü düşürüyor.

Karpuz kabuğu: İçeriğinde bulunan yüzde 95 su ile vücudu temizleyici bir etkiye sahip. Karpuzun kırmızı etli kısmının altındaki beyazımsı tabaka tam bir C vitamini deposu. Cildi temizliyor ve güneş lekelerini gideriyor.

Kivi kabuğu: İnce tüylü kabuğunda bulunan bileşenler bakteri ve koli bakteri ile savaşıyor.

Kaynak: ZAMAN - DİLEK GÜRAY

9 yorum:

Özlem23 dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkürler,selam ve dua ile

Alicia dedi ki...

Merhaba arkadaş, çok güzel fotoğraflar yok. Ben memnun blogunuza bulmak oldu. Birkaç yıl önce Türkiye'de, İstanbul ve Kapadokya bölgesi bir araya geldi. Harika bir gezi oldu. Biz sevdim. İspanya selamlar.

Adsız dedi ki...

GÜZEL VE YARARLI BİLGLER..TEŞEKKÜRLER...BUNLARI UNUTMAMAK İÇİN NOT ALDIM:))

mandalincikmazi dedi ki...

ama kivinin kabuğu çok kötü :(
yiyen varmıdır acaba ...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Salatalıklar soyulur önümüze konur, kabukları da annemin yüzündeki yerlerini alırdı.Demek ki biliyormuş.

Faydalı bilgiler için teşekkürler!

Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Your waу of eхplaining thе whοle thing in this post іs genuіnely goοԁ, every one be ablе to easily understаnԁ it, Thanks a lοt.



Also vіsit my web site - SEOPressor V5 review
Also see my web site: SEOPressor V5 review

Adsız dedi ki...

I believe that is amоng the most important info for me.

And i am satisfied studying your аrtіcle.
Hoωeѵer ѕhould ѕtatement on feω general things, The
site style is ideal, the articles is truly excellent
: D. Gоod procеss, cheеrs

My web pаge: wedding dresses

Adsız dedi ki...

Υouг current wгite-up offers establiѕhed uѕeful tο us.

Ιt’ѕ еxtremely helpful and you're certainly very educated in this region. You have got popped my own eye in order to different opinion of this kind of topic with interesting and strong articles.

Here is my site - buy viagra online

Adsız dedi ki...

You're so cool! I don't believe I've truly read through a single thing like this before. So good to find another person with a few original thoughts on this issue. Seriously.. many thanks for starting this up. This site is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

Feel free to surf to my homepage; SEO